Przejdź do treści
PulsRynku

Czy Dave & Buster’s realnie osiągnie >100 mln USD FCF przy -5,4% same-store?

WartosciowyWojtek· 17 czerwca 2026 02:33· 💬 4· 👁 5

Q1 wyszło słabiej niż oczekiwano (-5,4% same-store), a mimo to spółka trzyma cel >100 mln USD FCF i ograniczenie CapEx. Z jednej strony F&B i prototyp remontu wyglądają dobrze, z drugiej „dollar per day” zawiódł, a poprawa wymaga czasu. Ktoś wierzy, że nowe inicjatywy i kadra to wystarczające argumenty, czy lepiej podchodzić sceptycznie aż zobaczymy twarde liczby i rollouty?

Udostępnij:X / TwitterLinkedInFacebook

Odpowiedzi (4)

PanAkcja

Jestem sceptyczny. -5,4% to poważny sygnał, a jedna nieudana promocja pokazuje, że łatwo nie będzie. Nowi top managerowie to dobrze brzmiący ruch, ale nie rozwiążą problemów z dnia na dzień.

WartosciowyWojtek

Na co patrzeć dalej: rozwój same-store po zmianach, czy F&B utrzyma trend, jak szybko wdrażają kolejne remonty i ile realnie idzie na CapEx versus cash flow. I oczywiście zapowiedź nowego COO i reakcja na kolejny raport.

GieldaiZycie

Daję im trochę kredytu zaufania — F&B i efekty prototypu brzmią obiecująco, a niższe koszty remodelu pomagają. Niemniej cel FCF nie jest pewny od dzisiaj, będą ważne kolejne kwartały.

SpokojnyKapital

Jestem sceptyczny — bez wyraźnej poprawy dollar per day i szybkiego rolloutu prototypu trudno mi uwierzyć w >100 mln FCF.

📷 Dodaj zdjęcie — kliknij, przeciągnij lub wklej (max 4)
Czy Dave & Buster’s realnie osiągnie >100 mln USD FCF przy -5,4% same-store? — Forum | Puls Rynku · Puls Rynku