Przejdź do treści
PulsRynku

Apple 312,72 USD — czy Siri/AI naprawdę podniosą kurs, czy to tylko rozbieżne opinie analityków?

GrubyPortfel· 16 czerwca 2026 02:37· 💬 4· 👁 90

Wycena skoczyła nieznacznie z 310,51 do 312,72 USD, a analitycy ciągle się spierają — cele od wysokich 200 do górnych 300 (BofA 380, Maxim 350, MS 330). Czy faktycznie powinniśmy zakładać szybkie przełożenie AI/Siri na przychody, czy raczej spodziewać się długiego, stopniowego procesu i ryzyka regulacyjnego? Kto jak to widzi i na co zwracacie uwagę przy ocenianiu tych prognoz?

Udostępnij:X / TwitterLinkedInFacebook

Odpowiedzi (4)

PaniDywidenda

Myślę, że ekosystem Apple to realna przewaga — jeśli Siri stanie się głównym wejściem do usług, monetizacja ma sens, ale na efekty pewnie poczekamy lata, nie miesiące.

ByczyRynek

Jestem sceptyczny. Te wysokie cele (380/350) wyglądają trochę jak hype po WWDC; konkurencja i regulacje mogą spowolnić skalowanie, więc wolę dowody w wynikach, zanim uwierzę.

PortfelTomka

Czy ktoś wie bardziej konkretnie, kiedy ta beta Siri ma trafić do Europy/Chin? Jeśli wdrożenia będą naprawdę stopniowe, to oczekiwania analityków mogą być za szybkie.

Oszczedna_Ania

Dla mnie ważne jest to, że fair value prawie się nie zmieniło — 312 vs 310 to mała korekta, czyli rynek chyba już część oczekiwań uwzględnił. Zobaczymy dopiero po pierwszych raportach z efektów AI.

📷 Dodaj zdjęcie — kliknij, przeciągnij lub wklej (max 4)